header banner
Default

Du kan bruge Bitcoin til at handle julegaver her


Har du tjent en slant på den elleville bitcoin-oppturen? Flere butikker og tjenester i Norge godtar nå kryptovalutaen som betaling.

BETALINGSMIDDEL: Kryotvalutaen bitcoin blir garantert en snakkis ved middagsbordet i mange norske hjem denne julen. Men visste du at flere norske butikker tar imot valutaen som betaling?

Publisert:

Det siste året har interessen for kryptovalutaer eksplodert verden over. Spesielt mye omtalt er bitcoin, som har steget over 1.600 prosent i verdi bare i år.

Ved begynnelsen av året kostet én bitcoin rundt 1.000 dollar. I skrivende stund koster den 16.785 dollar, men tidligere denne måneden var prisen så høy som 20.000 dollar etter å ha steget over 10 prosent på ett døgn.

Om du er en av dem som sitter igjen med en god avkastning etter årets eventyr, eller akkurat har kastet deg på bølgen, er det muligheter for å bruke valutaen til å gjøre noe av julehandelen. Det finnes flere butikker og tjenester i Norge som godtar kryptovalutaen bitcoin som betaling.

Titter du ut utenfor landets grenser er det også mange nettbutikker du kan handle i.

Mat og drikke

Norges Bitcoin- og Blockchainforening holder en oppdatert liste over hvor du kan betale med bitcoin. På listen finnes blant annet Kaffebox, som leverer kaffe fra mikrobrennerier i Skandinavia.

Tyler Olson selger kaffe mot bitcoin.
Foto: Privat

– Vi begynte å ta imot bitcoin som betaling primært fordi jeg er veldig interessert i teknologi og liker å implementere det og se om det fungerer i praksis, sier gründer og daglig leder i Kaffebox, Tyler Olson, til E24.

– Samtidig gir det kundene våre en ekstra valgmulighet når de skal betale, og for dem som allerede har bitcoin, gir det en beleilig betalingsmetode, sier han.

Foreløpig har selskapet bare hatt en håndfull kunder som har benyttet seg av muligheten for å betale med bitcoin. Noe av grunnen er at det bare er mulig for enkeltkjøp, og ikke for løpende abonnementer, som utgjør brorparten av salget, forteller Olson.

– Vi har heller ikke promotert det i det hele tatt, bare latt kundene oppdage det på egen hånd. De som har brukt det har vært fornøyde med å ha det som en valgmulighet. De er antagelig av samme natur som meg og liker å prøve ny teknologi, sier Olson.

Andre steder å få kjøpt spiselige julegaver er blant annet Superfoodbutikken.no og Brattlia Økogård i Namdalseid kommune.

Den Midtøsten-inspirerte kafeen The Kasbah i Oslo har også kastet seg på bitcoin-bølgen, hvis du tenker på å ta med en sulten venn på middag som årets julegave til vedkommende.

Hos söta bror virker utbredelsen av bitcoin-betaling å ha slått an raskere enn her hjemme. Blant annet i Göteborg finnes det mange av disse butikkene. Kjenner du for eksempel en te-entusiast, kan du gjøre en bestilling hos Tekungen.se.

Etterspurt av kundene

I nettbutikken til Barbershop er det flust av julegavetips til herrer som bryr seg skjegg. Også her kan du betale med de virtuelle gullpengene.

Andreas Doppelmayr i Barbershop.no
Foto: Privat

– Vi bestemte oss for å begynne å ta imot bitcoin i 2016 fordi vi hadde kunder som etterspurte det, sier daglig leder Andreas Doppelmayer.

Han forteller at de har hatt omtrent 40 salg med bitcoin i år, noe som utgjør mindre enn én prosent av salget.

– Andelen har vært ganske stabil siden vi begynte med det. Men det er noen som sier at det har blitt litt mindre av det i det siste fordi mange vil sitte på sine bitcoin i tilfelle de øker i verdi, sier Doppelmayer.

Barbershop har valgt en løsning der betalinger utført med bitcoin blir vekslet om til kroner umiddelbart.

– Det er også mulig å vente med å veksle om. Men vi har ikke villet gamble på at verdien skal stige, sier sjefen for barberbutikken.

Elektronikk, reise og gavekort

Andre tjenester som gir deg valget mellom virtuell og virkelig valuta er eksempelvis reisebyrået Expedia.com og teknologiselskapene Dell og Microsoft sine nettbutikker.

Også avisen Morgenbladet tilbyr muligheten for bitcoin-betaling, samt en rekke utenlandske nettbutikker som United Pharmacies, Gyft (digitale gavekort), Overstock.com og Panda Feet som selger skinntøfler til baby.

Slik får du din første bitcoin

Les også

Nettmat-satsing anklages for ulovlig telefonsalg

VIDEO: seeing wife face for first time #shorts
PaulVuTV

Les også

– Vi har mye å lære av våre naboer

VIDEO: Denmark official faints during Covid-19 conference
TRT World Now

Les også

Norske juletrær går som varmt hvetebrød i utlandet

VIDEO: Sådan laver du HJEMMELAVET MØRBRAD i FAD💖💖Vi køber julegaver og handler ind i Flensborg🎄🎄🎄🎄
2 tosser fra jylland

Sources


Article information

Author: Alyssa Lindsey

Last Updated: 1703716203

Views: 949

Rating: 4.8 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alyssa Lindsey

Birthday: 1915-10-09

Address: 14689 Pratt Skyway, Richardsonborough, TN 77587

Phone: +3685422695006020

Job: Insurance Agent

Hobby: Fishing, Hiking, Tennis, Web Development, Scuba Diving, Tea Brewing, Swimming

Introduction: My name is Alyssa Lindsey, I am a strong-willed, cherished, unreserved, multicolored, irreplaceable, candid, proficient person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.