header banner
Default

Gebruikers in die Verenigde State kan nou met cryptocurrency by PayPal betaal


Table of Contents

    Je kan wel weten hoeveel fees je onchain bieden moet dmv de mempool. Ik heb nog nooit een transactie gehad die vast zat in ieder geval (en ik betaal veel minder dan gemiddeld)

    Dit is volledig afhankelijk van iedereen die na jou een tx bij de mempool afgedropt voor dat er een nieuwe blok is gevonden. Er mogen van de Bitcoin devs maar maximaal iets van 2 3mb grote blokken zijn bij 100% segwit gebruik. Een Bitcoin transactie met 1 input en twee outputs (tweede output is voor change terug naar je eigen addressen) is 192 bytes. 3,145,728 bytes gedeeld door 192 = 16,384 transacties.

    Stel er zijn al 10 000 transacties in de mempool gestopt. Er kunnen er nog 6384 tx bij. De laagste tx fee is 5 satoshi per byte dus 5 x 192 sats = 0.48 Euro. Jij maakt een Bitcoin transactie ook met 5 sats per byte. Deze komt in de mempool terecht. Als er nu 6383 nieuwe transacties bij komen van mensen die nu allemaal 6 sats per byte betalen dan komt jou tx niet in het volgende blok. Het kan zo maar zijn dat dit het geval is bij de volgende 100 or volgende 1000 blokken. Dat weet jij niet. Het enige wat je kunt doen is een replace by fee tx maken voor 6 bytes per tx, maar als iedereen die aan 5 bytes per tx al 100 blokken aan het wachten is dit ook doet dan lost het weer niks op.

    Dit zijn betalings onzekerheden die je bij het gebruik van gewoon geld niet hebt. Jammer dat daar geen oplossing voor gevonden kon worden want het klinkt zo cool allemaal, je eigen bank zijn, volledige controle over je eigen geld. Maar als er straks 25 000 banken elke dag 20 tx per dag maken aan 500 sat per byte, hoe ga jij dan Bitcoin kunnen blijven gebruiken of heb je al zoveel Bitcoin dat je makkelijk 0.00096 BTC per transactie kunt betalen? Da's bijna 50 euro per transactie man!

    Je betoog over lightning channels klopt als je de niet-praktische uitvoering kiest (dat was eerder wel zo).
    Je kan namelijk gewoon bij een netwerk aansluiten zoals bv superhub waardoor de channelbalans verwaarloosbare wordt. https://bitcoinlightning.nl/lightningnl_superhub/

    Met LN lock je Bitcoin in een kanaal met andere LN gebruikers. Je kunt nooit meer BTC ontvangen or BTC vesturen dan de total BTC die in het kanaal is gelokt. Natuurlijk kan een andere gebruiker 100% van het kanaal funden maar da's in de praktijk niet gemakkelijk. Zo heb ik op mijn twitch stream een tijdje geprobeerd om tips via LN te kunnen ontvangen maar konden dat niet praktisch genoeg voor elkaar krijgen dat ik ook effectief tips zou krijgen.

    Daarnaast kan LN niet gebruikt worden voor het onboard van nieuwe Bitcoin gebruikers want je moet al eerst Bitcoin hebben. Tenzij bestaande Bitcoin gebruikers 2 a 5 euro per nieuwe LN gebruiker willen sponsoren. Want per LN gebruiker is er een LN kanaal nodig, (tenzij custodial) en daar heb je een Bitcoin tx voor nodig.

    Daarnaast kan je ook gewoon bij custodial wallets zoals bluewallet of Breez zonder channels lightning betalingen doen (dit gebruik ik zelf, zo vaak betaal ik niet met BTC).

    Ja custodial wallets werken prima, maar Paypal werkt nog beter. En ik moet eerlijk zeggen dat ik paypal meer vertrouw dan een random app for android of apple.

    Als je dan toch custodial gaat gebruiken dan liever gewoon paypal, heb je ook toegang to miljoenen meer plaatsen waar je iets met je Bitcoin IOU kunt doen.

    En als het custodial is maakt het niet veel uit of iemand nu echt Bitcoin voor je beheert of alleen maar een IOU. Ik dacht toch dat Bitcoi not your keys not your coins was. Dus ik vind een custodial LN wallet zoiets van alle nadelen van Bitcoin en geen van de voordelen ....

    Het grootste probleem met LN is echter dit.

    Stel fees zijn laag en je start een kanaal met Bitcoin ter waarde van 40 euro. Je betaald 40 cent in fees voor het starten van dit kanaal. Je channel partner doet hetzelfde. Er moet wat gereserveerd worden in de toekomst voor channel management maar uiteindelijk heb je een kanaal met zijn tween van 70 euro.

    Nu 2 jaar later is Bitcoin gebruik door Tesla en banken sterk toegenomen en de gemiddelde en median fees zitten nu al ver over de 100 euro per tx. Stel dat momenteel in het kanaal 30 euro aan jou kant zit en 40 euro aan de andere kant. Deze persoon kan nu een invalid channel state posten om jou 30 euro te stelen. Jij kunt nu naar tuurlijk een penalty tx maken om de volledige 70 euro in jouw handen te krijgen maar die tx moet wel binnen een aantal blokken gebeuren. En als die tx meer dan 100 euro kost moet je nu dus meer geld betalen om niet van je te laten stelen dan er van je gestolen kan worden. En waarschijnlijk laat je dus gewoon van je stelen.

    Kortom als jij zelf al okay bent met het gebruik van custodial LN wallets, kun je dan niet gewoon beter overschakelen naar Paypal? Eenvoudiger, veiliger, en je kunt je funds gewoon in Bitcoin IOU's hebben, paypal belooft het huidige markt koers van Bitcoin te respecteren! En je kun dan bijna miljoenen handelaren met je Bitcoin IOU iets kopen door een deel van je Bitcoin IOU terug aan paypal te kopen die dan de handelaar gewoon euros betaald.

    Dat is toch het beste van twee werelden? Op die manier hoeven er ook geen Bitcoin transactie meer gemaakt te worden, kan het netwerk in principe ook gewoon stopgezet worden want dat verbruikt momenteel alleen maar stroom. En dan blijft jou koopkracht toch gewoon bewaard om dat je geld in Bitcoin ipv euros zit.

    [Reactie gewijzigd door Kain_niaK op 31 maart 2021 01:46]

    Sources


    Article information

    Author: Vickie Rodriguez

    Last Updated: 1702896241

    Views: 1085

    Rating: 4.7 / 5 (41 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Vickie Rodriguez

    Birthday: 1969-03-22

    Address: 0948 Mary Parkway, North Laurenport, AR 23937

    Phone: +3740744899899627

    Job: Article Writer

    Hobby: Crochet, Drone Flying, Card Games, Coffee Roasting, Hiking, Baking, Rock Climbing

    Introduction: My name is Vickie Rodriguez, I am a courageous, unswerving, unguarded, unreserved, Colorful, dazzling, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.