header banner
Default

Nakuha mo ang iyong bayad sa Bitcoin


Kennisbank

Sinds het publiceren van de Bitcoin white paper in 2008 door Satoshi Nakamoto kunnen we niet anders zeggen dan dat de cryptocurrency zich als een komeet heeft ontwikkeld. De koers verbreekt nog altijd record na record en Bitcoin heeft zich als merk inmiddels meer dan gevestigd in de financiële wereld. Bitcoin heeft zich de afgelopen jaren met name bewezen als een goed spaarmiddel. Vanwege de technologische infrastructuur is het namelijk onmogelijk om alle betalingen ter wereld via Bitcoin zelf te laten verlopen. Je koffie betalen met bitcoin of je salaris ontvangen in bitcoin is daarom nog niet gebruikelijk. Het Lightning Netwerk en de integratie van bitcoin in de netwerken van betaalgiganten als Visa en Mastercard moet er uiteindelijk voor zorgen dat hier verandering in komt. Als je goed zoekt kun je al manieren vinden om je salaris in bitcoin te ontvangen, maar echt genormaliseerd is het nog niet.

Navigeer snel naar…

VIDEO:

  Waarom salaris in bitcoin ontvangen?

  VIDEO:

  De absolute schaarste van bitcoin maakt de digitale munt een goed middel om je te beschermen tegen inflatie. Je salaris ontvangen in bitcoin zou als investeerder een interessante volgende stap zijn om je vermogen zoveel mogelijk in bitcoin om te zetten. Voordat je daartoe overgaat is het goed om je te bedenken wat het nu daadwerkelijk toevoegt om je salaris volledig in bitcoin te laten uitbetalen. 

  Als er verder niet zoveel aan je salaris verandert, dan kun je er net zo goed voor kiezen om iedere maand het gedeelte wat je overhoudt om te zetten in bitcoin. Als je dat meteen doet zodra jij jouw salaris binnenkrijgt, dan ontvang je effectief ook je salaris in bitcoin. Het zou pas echt interessant worden als je met jouw werkgever kan bespreken om het salaris in je contract op basis van bitcoin vast te leggen. Dat je in plaats van 1.000 euro per maand een bepaalde hoeveelheid bitcoin per maand ontvangt. Al zullen er weinig werkgevers zijn die dit, gezien de prestaties van bitcoin, aandurven met hun medewerkers.

  Salaris in bitcoin in de sport

  VIDEO:

  Je salaris ontvangen in bitcoin lijkt vooral in de sport voet aan de grond te krijgen. Met name in de Verenigde Staten zijn er al behoorlijk wat atleten die ervoor kiezen om hun hele of een gedeelte van hun salaris in bitcoin te ontvangen. Zo ontvangt Aaron Rodgers van de Green Bay Packers een gedeelte van zijn salaris in bitcoin via de CashApp en heeft Odell Beckham Junior van de LA Rams ervoor gekozen om zelfs zijn volledige salaris in bitcoin te ontvangen via de CashApp. Daarnaast heeft Saquon Barkley ervoor gekozen om al zijn toekomstige sponsordeals voor 100 procent in bitcoin te laten uitbetalen, wat naar verluidt gaat om ongeveer 10 miljoen dollar per jaar.

  Naast deze drie voorbeelden zijn er nog veel meer topsporters die hebben aangegeven een deel van hun salaris in bitcoin te (willen) ontvangen. Hoewel ze hun salaris niet in bitcoin laten uitbetalen, is bekend dat onder meer Virgil van Dijk, Ryan Babel, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum van het Nederlands elftal fan zijn van bitcoin.

  Het mooie aan topsporters die bitcoin op deze manier ondersteunen is dat ze een enorme following hebben die dat vervolgens ook te horen krijgen. Deze mensen gaan er over het algemeen vanuit dat topsporters goed geadviseerd worden en dan zijn dit soort mededelingen natuurlijk een reclame voor Bitcoin.

  Hoe zet ik mijn salaris om in bitcoin?

  VIDEO:

  De makkelijkste manier om je salaris direct om te zetten in bitcoin is door het direct nadat jouw salaris ontvangt over te maken naar de exchange waar jij actief bent. Daar kun je vervolgens meteen bitcoin kopen en heeft het effectief niet lang in euro’s op je rekening gestaan. Wat je ook nog zou kunnen doen is met je werkgever afspreken om je hele salaris of een gedeelte daarvan in een vast aantal bitcoin uit te laten keren.

  Het zou kunnen dat je werkgever hiermee instemt en vervolgens om het risico in te dekken een deel van de bitcoin alvast inkoopt. Zodat jouw salaris is veiliggesteld en hij niet tegen een al te hoge koers hoeft in te kopen indien bitcoin net voor de uitbetaling van je salaris door het dak gaat. Wagevest is een partij die het ontvangen van je salaris in bitcoin op deze manier een realiteit wil maken. In hoeverre ze dat gaat lukken en hoeveel interesse hierin op de markt is moet nog blijken.

  Domino’s salaris in bitcoin

  VIDEO:

  Medewerkers van de de grootste franchisenemer van de Domino’s Pizza keten kunnen er sinds mei van het jaar 2021 voor kiezen om een gedeelte van hun salaris in bitcoin te laten uitbetalen. Mensen worden echter nergens toe gedwongen en hebben zelf de mogelijkheid om te kiezen of zij een gedeelte van hun salaris in bitcoin willen ontvangen. Hierbij gaat het om het gedeelte van het salaris wat boven het minimumloon uitkomt. Alles wat daaronder zit moet volgens de wet uitbetaald worden in euro’s.

  Het leuke is dat de uitbetaling in bitcoin gewoon op de loonstrook komt te staan en op hetzelfde moment plaatsvindt als de normale salarisuitbetaling. Je hoeft dus nergens op te wachten als je er bij Domino’s voor kiest om een gedeelte van je salaris in bitcoin te laten uitbetalen. In totaal zijn er meer dan 1.000 mensen werkzaam bij de franchisenemer die dit besluit heeft genomen. De uitbetalingen in bitcoin worden uitgevoerd door het Nederlandse bitcoinbedrijf BTC Direct.

  Sources


  Article information

  Author: Jessica Bishop

  Last Updated: 1700329081

  Views: 508

  Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

  Reviews: 90% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Jessica Bishop

  Birthday: 1969-09-06

  Address: 758 Jill Neck Suite 958, South Sarahmouth, NV 98483

  Phone: +3931145883860420

  Job: Article Writer

  Hobby: Camping, Surfing, Cooking, Calligraphy, Bowling, Robotics, Origami

  Introduction: My name is Jessica Bishop, I am a bold, brilliant, radiant, talented, forthright, fearless, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.