header banner
Default

Togg’un kriptosu zarar ettirdi


Togg’un kriptosu zarar ettirdi

Abone Ol

Yerli otomobil Togg’un ön sipariş sürecinin deprem nedeniyle ertelenmesi dijital NFT koleksiyonu alan tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı. Yapılan değişiklikle Togg’un dijital açık artırmasına katılmak için AVAX isimli kripto parayı alan yurttaşlar, yüzde 40’ı bulan oranlarda zarar etti.

VIDEO: Togg Alma Fırsatı Yüzde 25 Zarar Ettirdi! Murat Muratoğlu Anlattı
SÖZCÜ Televizyonu

Yayınlanma: 10.03.2023 - 04:00

Teknolojik yeniliklere uyum için Togg’un ön siparişlerinde yeni bir yol izlenmişti. Bu yol ile Togg’a özel 2023 adetle sınırlı NFT koleksiyonu  oluşturuldu. Bu koleksiyonu açık artırma ile alan yurttaşlar ön siparişte öncelik kazanacaktı. Bu NFT’ler ise AVAX isimli bir kripto para ile alınabiliyor. 

20 binden fazla yurttaş bu paradan alıp NFT açık artırımını beklemeye başladı. 5 Şubat’ta açık artırma süreci başladı, 15 Şubat’a kadar sürmesi planlanıyordu. Ancak deprem felaketi nedeniyle durduruldu.

Dün yapılan bir açıklama ile açık artırmanın başka bir zamana ertelendiği ancak NFT sahiplerinin ön siparişte öncelik hakkı bulunmayacağı duyuruldu. Bu haberle birlikte AVAX’de yüzde 40’ı bulan zararlar oluştu. Togg almak için bütün birikimini bu paraya yatıran yurttaşlar büyük bir mağduriyet yaşadı. 

‘ALAY EDİYORLAR’

VIDEO: TOGG Şimdiden Mağdur Etti! | KRT Haber
KRTkulturTV

Yurttaşların sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan bazıları şöyle: 

  • Arkadaşlar bence bunu CİMER’e yazalım hep beraber. Çok yanlış bir şey bu. Hayatında Coin almayan bana AVAX aldırdılar sonra vazgeçtiler.
  • CİMER’e şikâyet yazacağım ayrıca hukuki olarak hakkımı savunacağım. Alay eder gibi 35 gün sonra yapılan bir açıklama ile 20-30 bin kişi mağdur edildi.
  • Hem kendime hem eşime ortalama 20.60 dolardan 1000 AVAX aldım NFT için. Şu an 15.40 dolara düştü. 80 bin TL zarardayım. 

İlgili Haberler

VIDEO: TOGG SUV - Can the EV from Türkiye sell outside it's borders? #electriccar #togg
It's Only Electric


Sources


Article information

Author: Brian Lynn

Last Updated: 1699752603

Views: 728

Rating: 3.9 / 5 (41 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brian Lynn

Birthday: 1919-03-28

Address: 3250 Johnson Mission, West Ericaville, NJ 25033

Phone: +4646263478223107

Job: Biologist

Hobby: Ice Skating, Robotics, Cooking, Arduino, Camping, Hiking, Knitting

Introduction: My name is Brian Lynn, I am a accomplished, receptive, dedicated, artistic, Adventurous, sincere, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.